Ikea cutters - 5.99 € |
Yes, I finally succumbed to temptation and I prepared homemade cookies for Zelda. All those that I used to bought contain corn or corn oil, and in this period of food intolerances, I want to be absolutely certain of the foods that Zelda puts in her mouth.
So, I armed myself with a lot of patience (I'm hopeless at the kitchen!), I bought the cutters (strictly Ikea!) and I started to mess around with the ingredients.
Here's what I've done...
INGREDIENTS:
- 1 cup of bran
- 2 cups whole wheat flour
- 2 tablespoons sesame
- 1 apple
- 1 egg yolk
- 2 tablespoons olive oil
- water as needed
PREPARATION:
- Mix bran in a blender until a coarse flour
- Peel and grate the apple until you get a thick gruel
- Mix all the ingredients together until you get a smooth and homogeneous ball
- Roll out the dough until 4/5 mm thick
- Cut the dough
- Put the cookies on a baking pan covered with parchment paper
- Bake at 150°C for 45 minutes
- After baking, let the cookies cool in the oven until the next morning. The biscuits will thus become very hard, suitable for cleaning the teeth of your dog
I have to say that Zelda has much enjoyed my new recipe, she has been in the contemplation of the oven all the time.
The fact remains: I am an amateur cook! So, I smeared with egg all I could get dirty...
And while Zelda isn't a reliable taster (if she could, she would eat the legs of the table!), even Pluto, Paco and Tecla at the park have very much appreciated my cookies!
Formine Ikea - 5,99 € |
Così, mi sono convinta e mi sono armata di molta pazienza (sono proprio una frana in cucina!), ho comprato le formine (rigorosamente all'Ikea!) e ho cominciato a pasticciare con gli ingredienti.
Ecco cosa ho combinato...
Ecco cosa ho combinato...
INGREDIENTI:
- 1 tazza di crusca
- 2 tazze di farina integrale
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- 1 mela
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 cucchiai di olio di oliva
- acqua quanto basta
PREPARAZIONE:
- Frullare la crusca nel mixer fino ad ottenere una farina granulosa
- Sbucciare e grattugiare la mela fino ad ottenere una pappetta densa
- Impastare tutti gli ingredienti insieme fino ad ottenere una palla liscia ed omogenea
- Stendere la pasta fino a 4/5 mm di spessore
- Tagliare la pasta (io ho usato le formine perché a mano libera sono negata)
- Adagiare i biscotti su una teglia precedentemente ricoperta con la carta da forno
- Cuocere a 150° per 45 minuti
- Dopo la cottura, lasciar raffreddare i biscotti in forno fino al mattino dopo. I biscotti diventeranno così molto duri, adatti per la pulizia dei denti del vostro cane
Devo dire che Zelda ha molto apprezzato la mia nuova ricetta, tanto che è rimasta in contemplazione del forno per tutto il tempo.
Resta comunque il fatto che io sia una cuoca dilettante, infatti ho sporcato di uovo tutto quello che potevo sporcare...
E nonostante Zelda non sia un'assaggiatrice affidabile (se potesse, si mangerebbe anche le gambe del tavolo!), anche Pluto, Paco e Tecla al parco hanno molto gradito!
E nonostante Zelda non sia un'assaggiatrice affidabile (se potesse, si mangerebbe anche le gambe del tavolo!), anche Pluto, Paco e Tecla al parco hanno molto gradito!
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